0
Je winkelwagen

Werkwijze

Ontwerp

De start van elk ontwerp begint met het zoeken, controleren en combineren van verschillende bronbestanden. Deze kunnen voortkomen uit satellietbeelden, laser-scans en LiDAR-data. Na het samenvoegen van al deze data komen wij tot een gedetailleerd 3D model. Onze specialiteit ligt binnen Nederland maar uiteraard bieden wij ook meerdere wereldsteden aan. Dit aanbod wordt steeds verder uitgebreid. Staat de door u gewenste plek (nog) niet op onze website, neem dan gerust contact op voor het bekijken van maatwerk.

Materialen

Al onze modellen worden geprint met hoogwaardig PLA filament. PLA is een afkorting voor PolyLactic Acid en is een duurzaam alternatief voor traditioneel plastic. Het wordt namelijk gemaakt van biologisch afbreekbare, hernieuwbare grondstoffen. Standaard bieden wij al onze modellen aan in 3 kleuren, namelijk wit, krijt en brons. Op aanvraag zijn vrijwel alle denkbare kleuren mogelijk.

Alle lijsten zijn van hardboard met een ontspiegelde, kunststof beschermplaat die uw petit city extra goed laat uitkomen.

3D Printen

Het ontworpen 3D model wordt voorbereid voor het printen. Hierin moeten we eerst dit model begrijpbaar maken voor de 3D printer. Elke millimeter hoogte van het model bestaat uit tot wel 8 lagen om een zo scherp en getailleerd mogelijk resultaat te bekomen. Kwalitatief 3D printen is een traag proces, onze kleinste modellen duren al snel 6 uur en meer om te maken.

Al onze modellen worden lokaal in Nederland geprint.

Afwerking

Na het printen worden al onze modellen met de hand nagekeken en waar nodig bewerkt. Denk hierbij aan het verwijderen van eventuele bramen of puntjes die bij het 3D printen kunnen optreden. Hierna zal de print gekaderd worden zoals met de klant is overeengekomen.

Voordat wij uw bestelling veilig verpakken voor levering zal deze nog een laatste grondige kwaliteitscontrole krijgen zodat elk model gegarandeerd van de hoogste kwaliteit is.